

SITION HALL 2

Summit Agenda

INAUGURAL ANNUAL LEADING WITH A SOUL SUMMIT | 22 OCTOBER 2023

Day One

08:00am-09:00am: Breakfast (60 minutes)

09:00am-09:10am: Welcome, Opening Remarks & Protocols: Programme Director (10 minutes)

09:10am-09:30am: Colloquium Expectations Setting Workshop: Programme Director (20 minutes)

09:30am-10:00am: Leadership with a Soul Institute Overview: Mr. Andile Lunga Stofile (30 minutes)

10:00am-10:15am: Locating Local Government and Traditional Authorities at the Centre of a Changing World Order towards The Africa we want." H.E Mr. Eli Belotsercoksky Ambassador to South Africa, Eswatini, Lesotho, Madagascar and Mauritius (15 minutes)

10:15am-10:30am: Lessons from Ancient African Wisdom Principles towards "The Africa we want" Oba Kabiyesi H.R.HDr. Michael Arowotawaya 11 of Erinmo Ijesa State (Nigeria) (15 minutes)

10:30am-10:45am: Africa Reimagined for "The Africa we want"H.EMs. Davisha L JohnsonAmbassador to North and South America for the African Diaspora Collective and Founder/ Director/Board Chairwoman of the African Diaspora Collective Chamber of Commerce and Industry (ADCCICI)(15 minutes)

10:45am-11:00am: Leadership with a Soul Investment Principles towards "The Africa we want" Mr Momar Talla FallRepublic of SenegalDiplomatic Economic Advisor

11:00am-11:30am TEA BREAK

Day One

11:30am-11:45pm: Recap and Integration Facilitated session: Program Director (15 minutes)

11:45am-12:15pm: Unlocking Commercial Value of Rural land for socio economic transformation and Live Demo Ms Nyawa Dikwayo NTG Solutions Chief Financial Officer (30 minutes)

12:15pm-12:45pm: Modern Traditional State in an AI and Metaverse Environment Demo Mr Phindile Ranuga Analytikus Group Chief Executive Officer (30 minutes)

12:45pm-13:15pm: Fireside Chat: What reforms can indigenous systems bring to our faltering economy Icamagu NHM(30 minutes)

13:15pm-14:15pm: LUNCH

14:15pm-14:30pm: Musical Rendition: Ms Siyalithatha Mzaidume (15 minutes)

14:30pm-15:10pm: Opening Reflections from Traditional Authorities Panel discussion (40 minutes)

Facilitator:

- 1.Reflections and knowledge sharing of experiences Dr Troy Meyers Senior Traditional Leader Bushman and Khoi-San (10 minutes)
- 2.Reflections and knowledge sharing of experiences Nkosi Bangisizwe Ndabele Mtoto Senior Traditional Leader for AmaXhosa Kingdom Chafutweni Administrative Area (10 minutes)
- 3.Reflections and knowledge sharing of experiences Nkosi Zizwezihlangene ka Mdazuka (10 minutes)

15:10pm-16:00pm:Interaction with Delegates/ Q&A (50 minutes)

16:00pm- 16:30pm:Recap, Integration and Closing Wrap Up Facilitated Workshop Program Director(30 minutes)

16:30pm-16:45pm:Closing Address(15 minutes)

18:00pm-22:00pm: Sponsors Cocktail Networking Dinner



Day Two

09:00am-09:45am: Registration and Breakfast

10:00am-10:05am: Opening Remarks: Program Director

10:05am-10:45am: Reflections of Day 1 Workshop: Program Director (40 minutes)

10:45am-10:55am: Walk to breakaway venues (10 minutes)

PART 2.1

Parallel Breakaway Session 1: Mens Program Ebuhlanti (The Kraal)

11:00am - 11:45am: Storytelling Panel: Leading Self: Leading Family, Leading Other Panel Discussion

Moderator: Mr Andile Lunga Stofile

- 11:00am-11:15am: The Leadership Continuum- A Paradigm shift: Mr Sean Madliwa (15 minutes)
- 11:15am 11:30am: Leadership lessons from Ancient African Intelligence & wisdom (AfInt) Dr Rutendo Hwindingwi (15 minutes)
- 11:30am-11:45am: Opening Discussion with Moderator

11:45am-12:30pm Audience Engagement (45 minutes)

12:30pm-12:45pm: Reflections (15 minutes)

12:45pm-12:50pm: Closure and Read out of Afternoon Program, **Program Director**

12:50pm - 13:00pm: Walk to Main Venue



Day Two

PART 2.2

Parallel Breakaway Session 2: Women's Program Eziko

10:55am-11:00am: Welcome Remarks: Ms Nozibele Sogoni (5 minutes)

11:00am – 12:00pm: Storytelling Panel: Intergenerational stories on the leadership of women

Moderator: Ms Nozibele Sogoni

- 11:00am-11:05am: The history of the role of women in the home, community and work HRH Nosintu Gobindlela (5 minutes)
- 11:10am-11:15am: The role of women in the struggle: Ms Lebogang Mbana (10 minutes)
- 11:15am 11:25am: Women leading in post-democratic South Africa: Positive Femininity Rashika Padarath (10 minutes)
- 11:25am 11:35am: A perspective from a modern woman HRH Princess Ziyanda Sigcau (10 minutes)

11:35am-12:30pm: Audience Forward looking Engagement (55 minutes)

12:30pm-12:45pm: Reflections: Where to from here, how to reintegrate our generational wisdom (15 minutes)

12:45pm – 12:50pm: Closure and Readout of Afternoon Program, Program Director (5 minutes)

12:50pm-13:00pm: Walk to Main Hall (10 minutes)



Day Two

PART 3 Venue: Main Plenary

13:00pm – 13:05pm: Reintegration Welcome Back: Program Director (5 minutes)

13:05pm – 13:30pm: Fireside Chat on deliberations and resolutions from Breakaway sessions Report back from Women's Meeting Representative (10 minutes) Report back from Men's Meeting Representative (10 minutes)

13:30pm – 13:35pm: Closing Remarks and Way Forward Program Director (5 minutes)

13:35pm-13:55pm: Facilitated Museum Tour (20 minutes)



Should you want to bring your resources and partner, please don't hesitate to reach out to me as it's time for Leaders with a Soul to rise and take charge by delivering to ordinary South Africans as their legacies.



Best regards,

Andile Lunga Stofile (Mr.) The Leadership with a Soul Institute™ Change Agent in Chief andile@andilelungastofile.com or abahlali.com@gmail.com Andile Lunga Stofile – Leadership with a Soul Andile Lunga Stofile | <u>LinkedIn</u> +27(0)83 200 6226

